نقاشی ساختمان یکی از حیاتی ترین و البته مهم ترین ارکان بازسازی ساختمان است که برای مالکین خانه از اهمیت بسیار ویژه ای بر خوردار است. یک نقاشی درست و زیبا می تواند جلوه ای بی نظیر به خانه شما بدهد . اما نقاشی ساختمان به همین سادگی ها هم نیست و نیازمند یادگیری و مهارت است . در ادامه این متن قصد داریم به بصورت مختصر به آموزش نقاشی ساختمان بپردازیم و نکات اولیه و پایه نقاشی ساختمان را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم پس اگر شما هم به دنبال یک آموزش مفید در زمینه نقاشی ساختمان هستید بهتر است تا انتهای این متن با ما همراه شوید .
مراحل اولیه نقاشی ساختمان
اولین مرحله در نقاشی ساختمان انتخاب یک رنگ مناسب برای فضا و دکوراسیون شما می باشد شما بایستی بر اساس نیاز و البته سلیقه ی خود یک یا چند رنگ مختلف را برای فضای ساختمان خود انتخاب کنید و بر اساس آن اقدام به رنگ آمیزی نمایید . رنگ ها انواع مختلفی دارند از جمله آن ها می توان به رنگ روغنی ، رنگ اکریلیک ، رنگ پلاستیک و … اشاره نمود که همگی دارای مزیت های ویژه خود هستند که در وبسایت گروه سهند آن ها را بصورت کامل شرح داده ایم.
بعد از انتخاب رنگ نوبت به انتخاب وسایل می رسد . شما باید تعیین کنید که می خواهید با چه وسیله ای نقاشی ساختمان خود را انجام دهید . ابزار های لازم برای این کار عموما قل مو ، غلطک ، اسپری و… می باشد که هر کدام بسته به محیط و نوع پروژه مزیت های خاص خود را دارند اما نقاشی ساختمان عموما به وسیله غلطک انجام می شود و قلمو و اسپری برای پروژه های حساس تر به کار می رود . لذا اگر شما نیز می خواهید که یک دیوار یا فضای عادی را رنگ کنید بهتر است از غلطک استفاده نمایید .
مرحله دوم جمع کردن و پوشاندن اسباب داخل منزل است . شما باید وسائل داخل فضایی که می خواهید رنگ آمیزی کنید را بصورت حداکثری جمع کنید و از ان جا خارج نمایید . همچنین مواردی که امکان جابه جایی ندارند را هم به وسیله پارچه ای بپوشانید . این امر سبب می شود تا لکه های رنگ بر روی خود وسایل قرار نگیرد و این فاکتوری بسیار حیاتی در تمیز نگه داشتن منزل است .
یکی دیگر از حیاتی ترین مراحل قبل از شروع نقاشی ساختمان رفع عیوب و اشکالات دیوار می باشد . دیوار شما باید عاری از هر گونه اشکال و فرورفتگی باشد . برای رفع ترک ها ، ناهمواری ها و فرو رفتگی ها می توانید از بتونه استفاده کنید . بتونه می تواند درز ها و اشکالات دیوار را رفع کند . یکی دیگر از راه های برطرف کردن اشکالات دیوار استفاده از سنباده می باشد . سنباده کشیدن عموما بعد از بتونه کاری انجام می شود اما با این اوصاف اگر می توانید بصورت منفرد از آن برای رفع برآمدگی های دیوار استفاده کنید.
البته باید در نظر داشته باشید که بعد از سنباده کشیدن بایستی حتما ذرات باقی مانده و گرد و غبار را از روی دیوار حذف کنید . آخرین مرحله ای که می بایست قبل از شروع نقاشی ساختمان انجام دهید تمیز سازی دیوار و سطح مورد نظر است . سطحی که می خواهید رنگ آمیزی کنید بایستی عاری از هر گونه لکه ، کثیفی و گرد و غبار باشد چرا که وجود این موارد می تواند کیفیت رنگ آمیزی شما را بصورت قابل توجهی پایین بیاورد . این موارد مشروحی از اقداماتی بود که می بایستی قبل از نقاشی ساختمان آن را انجام داده باشید . حال به آموزش نقاشی ساختمان می پردازیم . در نظر داشته باشید که نقاشی ساختمان دارای جزئیات و ریزه کاری های بسیار زیادی است که تمام این موارد صرفا در اثر تجربه ایجاد می شود و نمی توان انتظار داشت که با خواندن یک مقاله تمام اصول نقاشی ساختمان را یاد بگیرید اما ما در این مقاله سعی می کنیم تا تکنیک ها و نکات پایه نقاشی ساختمان را به شما آموزش دهیم.
آموزش نقاشی ساختمان و نکات پایه آن
- اولین نکته از آموزش نقاشی ساختمان استفاده از پرایمر است . پرایمر اگرچه جزو الزامات نیست اما اگر می خواهید یک رنگ آمیزی پایدار داشته باشید بهتر است از آن استفاده کنید چرا که مانع از انتقال رطوبت به رنگ می شود و این در پایداری آن نقشی حیاتی دارد .
- در نقاشی ساختمان همواره صبور باشید و سعی کنید نقاشی را از بالا ترین بخش دیوار یعنی نزدیک سقف شروع کنید و تا نزدیک کف ادامه دهید .
- همواره سعی کنید تا ابتدا یک دیوار را تمام کنید و سپس به سراغ دیوار دیگر بروید . این کار یک دست بودن را بیشتر می کند .
- سعی کنید برای گوشه ها از قلمو و برای دیوار های بزرگ تر از غلطک استفاده نمایید این مورد می توانید نتیجه کار شما را چندین برابر کنید .
- ممکن است شما دو دیوار داشته باشید که هر کدام رنگ متفاوتی دارند . در این حال نقطه اتصال این دو دیوار می تواند بسیار دردسر ساز باشد . بهترین کار این است که به وسیله یک جسم تیز مثل نوک پیج کوشی خطی صاف در حد فاصل دو دیوار ایجاد کنید و سپس اقدام به رنگ آمیزی کنید این تکنیک سبب می شود تا رنگ اضافی قلمو وارد این شیار ها شود و یک خط یک دست تر ایجاد نماید.
- هرگز سعی نکنید تا مقدار زیادی رنگ را بر روی قلمو یا غلطک بریزید . حد استاندارد مقداری است که چکه نکند و این میزان نتیجه کار شما را یک دست می کند.
- اگر از غلطک استفاده می کنید سعی کنید با حرکات مورب کلمه M را ایجاد کنید و سپس فضای داخلی آن را رنگ کنید این مورد باعث می شود تا رنگ آمیزی شما از حاشیه خارج نشود .
- سعی کنید در یک دیوار قسمت حاشیه ها در در اولویت قرار دهید و پس به سراغ سایر قسمت ها بروید .
این ها تنها بخش کوچکی از نکات لازم برای آموزش نقاشی ساختمان بود اما همانطور که گفتیم نقاشی ساختمان یک حرفه بسیار پیچیده و دشوار است و تنها تجربه می تواند آن را کامل کند و نمی توان با یک آموزش ساده نقاش شد برای همین توصیه می شود حدالمقدور از استاتید و شرکت های نقاشی ساختمان کمک بگیرید تا نه تنها نتیجه کار شما بهتر باشد بلکه دچار هزینه های اضافی نظیر هزینه ترمیم و یا نقاشی مجدد نشوید نشوید .