رنگ روغنی را می توان جزو پر طرفدار ترین و در عین حال مناسب ترین رنگ ها برای نقاشی ساختمان دانست و دقیقا به همین جهت است که کارفرمایان بسیار زیادی به انتخاب و استفاده از آن علاقه دارند . نقاشی ساختمان با رنگ روغنی یکی از پر طرفدارترین شیوه های نقاشی ساختمان می باشد که مازاد بر زیبایی، دارای مزیت های دیگری است که در ادامه این متن به شرح آن ها می پردازیم پس اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در این رابطه کسب کنید و یا مزیت ها و معایب رنگ روغنی را بهتر بشناسید تا انتهای این متن با ما همراه شوید .
رنگ روغنی و مزایا و معایب نقاشی ساختمان با رنگ روغنی
رنگ روغنی را می توان جز اولین و البته پر کاربرد ترین رنگ های موجود در دنیا به حساب آورد. این رنگ ها به دلیل خواصی که دارند به راحتی می توانند جلوه و نمایی زیبا به خانه شما ببخشند . رنگ روغنی به چند دسته براق، نیمه براق و مات تقسیم می شود که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و بسته به نیاز مشتری به کار برده می شوند .
مزایای رنگ روغنی
رنگ روغنی مزیت های بسیار زیادی دارد و همین مورد سبب شده تا به امروز هم در بین نقاشان کاربرد بسیار زیادی داشته باشد. اولین و البته مهم ترین خاصیت رنگ روغنی عایق بودن آن می باشد به گونه ای که شما می توانید رنگ روغنی را برای بیشتر سطوح به کار ببرید چرا که این رنگ در برابر گرد و غبار و آب عایق است و می توانید به راحتی آن را شستشو دهید. این فاکتور سبب شده تا بسیاری از کار فرمایان از رنگ روغنی برای نقاشی ساختمان خود استفاده کنند چرا که به راحتی می توان آن را شستشو داد و در صورت تمیز کردن آن را با یک دستمال مرطوب کاملا پاک نمود . این مزیتی است که نمی توانید در هر رنگ دیگری بیابید . رنگ روغنی براق و تا حدودی رنگ روغنی نیمه براق نیز قدرت پوشش دهی بالایی دارند که در استفاده از آن ها بسیار حائز اهمیت است. می توان از رنگ روغنی براق برای درست کردن بتونه های نیز استنفاده نمود که بتونه در حقفیقت همان ماده ای است که درز ها و اشکالات گچ کاری و یا سطح زیرین را می پوشاند . رنگ روغنی می تواند موج های دیوار و یا اشکالات دیگر را پوشش دهد اما این موارد به وسیله رنگ روغنی براق صورت نمی گیرد و تنها رنگ روغنی مات می تواند موج ها و اشکالات دیوار را بپوشاند .
رنگ روغنی به دلیل خاصیت عایق سازی که دارد برای چهارچوب در ها ، بدنه پنجره ها و نرده ها و نیز دیوار خانه ها استفاده می شود چرا که این رنگ می تواند به راحتی آن ها را در برابر آب مقاوم کند و یا در صورت کثیفی می توان آن ها را تمیز نمود. در جقیقت همین خاصیت ضد آب بودن آن موجب شده تا والدین برای اتاق کودکانشان از همین رنگ ها استفاده نمایند چرا که کودکان خواه یا نخواه دیوار را کثیف می کنند و یا بر روی آن نقاشی می کشند . در رنگ های دیگر شما مجبورید بصورت کلی دیوار را مجددا رنگ آمیزی کنید اما اگر اتاق کودک با رنگ روغنی نقاشی شده باشد می توانید به راحتی آن را با آب تمیز کند و این یک مزیت بسیار حیاتی برای والدین است . این رنگ در برابر خوردگی و ساییدگی نیز مقاومت زیادی دارد و به همین دلیل آن را به عنوان آستر سایر رنگ ها نیز به کار می برند .
آخرین مزیتی که رنگ روغنی دارد افزایش قدرت انعکاس و درخشش است . البته این مزیت بیشتر در رنگ روغنی براق دیده می شود چرا که این رنگ می تواند نور را منعکس کند و درخشش بیشتری به فضای خانه شما بدهد.
معایب رنگ روغنی
رنگ روغنی در مقابل مزیت های زیادی که دارد دارای اشکالات و معایب چشم گیری هم می باشد . این رنگ جزو رنگ های سنتی به شمار می آید که در دسته مواد مضر برای محیط زیست قرار می گیرد چرا که برای ساخت آن از مواد مضری مانند سرب استفاده می شود که این مواد برای محیط زیست و سلامتی انسان مضر هستند .
این رنگ عموما به وسیله حلال هایی نظیر نفت و تینر رقیق می شود و این مورد نیز به نوبه خود آثار زیان باری بر سلامت انسان دارد از طرفی این رنگ دارای بوی نا مطبوعی (ناشی از حلال ها) است که برای مدت زمان زیادی( حدود دو هفته ) در اتاق می ماند و از طرفی دیگر مدت زمان خشک شدن آن نیز زیاد است که این مورد هم باز بر کاهش طرفداران این رنگ موثر است . از دیگر معایب این رنگ می توان به نمایان ساختن موج ها و اشکالات دیوار در مدل براق آن اشاره کرد. به گونه ای که غالبا این مدل را برای رنگ آمیزی دیوار خانه ها به کار نمی برند و بیشتر رنگ روغنی مات را به کار می برند که البته باید خاطر نشان کرد که رنگ مات نیز پوشش دهی کمی دارد .
مراحل نقاشی ساختمان با رنگ روغنی
نقاشی ساختمان با رنگ روغنی دارای مراحل ویژه ای می باشد که باید بصورت دقیق آن ها را انجام دهید تا نتیجه مورد نظر مناسب شما باشد . اولین قدم تمیز سازی سطح مورد نظر است . شما باید سطح مورد را از هر گونه گرد و غباری عاری کنید چرا که این مورد در نتیجه نهایی تاثیر فراوانی دارد . دومین مرحله اجرای روغن الیف بر روی سطح مورد نظر است . بعد از این مرحله باید بتونه اجرا شود . بتونه کمک می کند تا شکاف ها و ناهمواری های موجود بر طرف شود پس از انجام بتونه باید سطح مورد نظر را با سمباده صاف نمایید تا کاملا یک دست شود .بعد از این مرحله شما باید یک آستر اولیه را اجرا کنید . بعد از اجرای آستر باید مجدداً به لکه گیری و سمباده کشیدن مشغول شوید تا ناهمواری های موجود بر طرف شود . به یاد داشته باشید که یک دست بودن سطح در نتیجه نهایی بسیار موثر است . بعد از سمباده زدن باید دو مرحله آستر دیگر اجرا نمایید و پس از آن رنگ رویه را بزنید . این فرایند بسته به سطح مورد نظر و نیز رنگ به کار رفته و دمای محیط می تواند متغیر باشد .اگر قصد دارید خانه و یا محیط کار خود را به وسیله رنگ روغنی نقاشی کنید می توانی با متخصصین ما در گروه نقاشی سهند در ارتباط باشید تا کار شما با کمترین هزینه و بیشترین کیفیت انجام شود.