اگر اخیرا اقدام به نقاشی ساختمان خود کرده باشید حتما نام رنگ اکریلیک ساختمان را شنیده اید این رنگ یکی از جدید ترین و البته محبوب ترین رنگ های بازار است که توانسته جایگاه بسیار ویژه ای بین نقاشان ساختمان کسب کند. این محبوبیت به دلیل امتیازات بسیار منحصر به فرد این رنگ است که آن را از نمونه های مشابه متمایز کرده است . در ادامه این مطلب قصد داریم تا رنگ اکریلیک ساختمان را بصورت دقیق تری زیره ذر بین نقد و بررسی قرار دهیم لذا اگر تمایل دارید تا در این رابطه اطلاعات بیشتری کسب کنید بهتر است تا انتهای این متن با ما همراه شوید .
مزایای رنگ اکریلیک ساختمان
قبل از اینکه رنگ اکریلیک وارد بازار شود نقاشان از رنگ های دیگری نظیر رنگ روغنی و یا رنگ های دیگر استفاده می کردند. این رنگ ها دارای معایب بسیار زیادی اعم از بوی بد ، مواد شیمیایی مضر ،کیفیت پایین و …. بودند . از طرفی بیشتر این رنگ ها بعد از مدتی در اثر تابش آفتاب یا کیفیت اولیه خود را از دست می دادند و یا ورقه ورقه می شدند . برخی دیگر از این رنگ ها مقاومت اندکی در برابر آب، مواد قلیایی، مواد ضد عفونی کننده و… داشتند و یا برای رقیق شدن می بایست از حلالهایی نظیر بنزین و تینر استفاده می شد که بو و بخارات آن ها آزار دهنده و البته سمی بود . تمام این مشکلات سبب شد تا تولید کنندگان به سمت تولید محصولی جدید به نام رنگ اکریلیک کشیده شوند . این رنگ نه تنها اشکالات فوق را نداشت بلکه مزیت های فراوانی داشت که آن را از نمونه ها مشابه متمایز کرده بود . رنگ اکریلیک اگر چه یک رنگ تازه وارد است اما توانسته جایگزین بسیاری از رنگ های موجود در بازار شود . این رنگ فاقد هر گونه ماده شیمیایی مضر برای انسان و محیط زیست است و بدین جهت آن را جزو محصولات دوست دار طبیعت دسته بندی می کنند . از طرفی رنگ اکریلیک برای رقیق شدن نیازی به مواد اشتعال زا نظیر نفت و تینر ندارد و بدین جهت می توان گفت که یکی از هوشمندانه ترین انتخاب ها برای رنگ آمیزی ساختمان است . رنگ اکریلیک با توجه به پایه شیمیایی که دارد به راحتی با آب رقیق می شود و این در حالی است که بعد از رنگ آمیزی یک سطح کاملا عایق در برابر آب ایجاد می کند . از آن جایی که این رنگ مقاومت بالایی در برابر آب دارد لذا عموما آن را برای مکان هایی استفاده می کنند که احتمال نفوذ رطوبت به آن ها زیاد است .
سطحی که رنگ اکریلیک ایجاد می کند عموما ضخامت مناسبی دارد و بر خلاف رنگ های روغنی هیچ گونه حباب دهی ندارد چراکه آب حل شده از رنگ خارج می شود . این سطوح نه تنها در برابر آب مقاوم هستند بلکه در برابر مواد قلیایی و ضد عفونی کننده نیز مقاومت بالایی دارند بدین جهت می توان گفت که رنگ اکریلیک نه تنها برای ساختمان مناسب است بلکه برای بیمارستان ها و آزمایشگاه ها نیز قابل استفاده است .
یکی دیگر از مزیت هایی که رنگ آکریلیک دارد مقاومت بسیار ویژه آن در برابر شرایط دمایی و فیزیکی است به گونه ای که این رنگ در مقابل نور خورشید به هیچ وجه دچار رنگ پریدگی و یا زردی نمی شود و بدین جهت می توان آن را برای نمای بیرونی ساختمان نیز استفاده نمود چرا که مقاومت بالایی دارد . برخی دیگر از رنگ ها در مقابل شرایط دمایی مختلف حالتی ورقه ورقه به خود می گیرند که رنگ های اکریلیک به هیچ وجه دچار چنین حالتی نمی شود و بدین جهت می توان گفت که بسیار منحصر به فرد هستند .
سطوحی که با رنگ اکریلیک نقاشی می شوند نه تنها یک دست هستند بلکه در برابر ساییدگی و هر گونه خراشی مقاوم هستند برای همین می توان گفت که این رنگ را می توان برای محیط های کارگاهی و پرتردد نیز استفاده کرد . رنگ اکریلیک ساختمان به سرعت خشک می شود و می توان دو ساعت بعد از رنگ آمیزی از سطح مورد نظر استفاده نمود علاوه بر این قیمت این رنگ ها پایین بوده و استفاده از آن ها به صرفه است. آخرین مزیتی که می توان برای رنگ اکریلیک ذکر کرد قدرت چسپندگی بسیار بالای آن است . این رنگ می تواند به راحتی به سطوح مختلفی بچسپد و لذا می توان گفت که می توان رنگ اکریلیک را برای فلزات هم استفاده نمود .
معایب رنگ اکریلیک ساختمان
رنگ اکریلیک ساختمان نقاط ضعفی هم دارد که تا حدودی جایگاه آن را متزلزل نموده است البته باید خاطر نشان کرد که معایب این رنگ بسیار کمتر و خفیف تر از رنگ های دیگر است . از جمله این معایب می توان به عدم همخوانی با سایر رنگ ها اشاره نمود . به عبارتی شما نمی توانید رنگ اکریلیک را با رنگ های پلاستیکی ، روغنی و … بکار ببرید چرا که نوعی ناسازگاری ساختاری با این رنگ ها دارد . از دیگر معایب این رنگ می توان به عدم استفاده از آن بر روی سطوح مرطوب اشاره نمود . اگرچه این رنگ در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد اما نمی تواند به سطوح مرطوب بچسپد لذا باید حتما قبل از شروع به کار از خشک بودن سطح خود اطمینان حاصل نمایید و سپس اقدام به رنگ آمیزی نمایید . لازم به ذکر است که رطوبت سطح بعد از خشک شدن رنگ هیچ گونه اشکالی ندارد .
این مورد را نیز باید خاطر نشان کرد که قدرت چسپندگی بالا و نیز سرعت خشک شدن زیاد دردسر هایی را هم برای نقاشان ایجاد می کند به گونه ای که اگر ذره ای از رنگ آکریلیک ساختمان بر روی لباس آن ها بریزد باید به سرعت آن را پاک نمایند چرا که پاک کردن لکه مذکور بعد از خشک شدن تقریبا غیر ممکن است . این فاکتور در مورد وسایل و لوازم دیگر خانه نیز صدق می کند برای همین بایستی حتما حین انجام کار با این رنگ مهارت و دقت بالایی به خرج داد و یا از یک تیم مجرب همچون تیم سهند برای رنگ آمیزی ساختمان کمک گرفت .